Bluesfestival

 

’t Keerpunt Spijkerboor
27, 28 en 29-04-2019

Het Drentse veen is bij uitstek de locatie voor een bluesfestival. Met een beetje fantasie is het immers te vergelijken met de Mississippi Delta, waar de blues zijn oorsprong vond. Niet alleen door het uitgestrekte karakter van het landschap, maar ook door de manier waarop in het verleden met goedkope arbeidskrachten werd omgegaan. Waren het in Mississippi zwarte slaven die werden misbruikt om de kantoenplantages te bewerken, hier in het veen waren het de veenarbeiders die werden uitgebuit om het zwarte goud, de turf, te steken en te verwerken. Het is dan ook geen toeval dat de muziek die in de Mississippidelta is ontstaan ook in Drenthe vaste voet aan de grond kreeg.

Programma

27 april
20:00 uur:  Clapton is God, observaties over het leven van Eric Clapton door Jan Hoekman
21.30 uur: The Bluetails

28 april
15:00 uur: American Folk Bluesfestival 62 – 66, Legendarische filmopnamen van de oude blueshelden
17:00 uur: Blues bbq met the Slow Movin’ Outlaws
20:00 uur: Little Pictures
21:30 uur: The Claptunes

29 april
11:00 uur: Streetparade met de Second Life Jazzband (met mini-lunchconcert op locatie)
14:00 uur: Harp Mitch duo
16:00 uur: Sean Webster Band

bestel-hier-je-ticket

 

Vocaal Festival On Tour

bus-11

Zondag 9 juni 2019
De Brink Annen

Festival on Tour bevat voorstellingen op steeds verrassende en onverwachte locaties. Deze locaties zijn te bereiken met unieke vervoersmogelijkheden. Beleef de bijzondere optredens tijdens het Festival on Tour. Stap in de historische bus en geniet van een rondrit door het bijzondere landschap van Aa tot Hunze naar alle bijzondere plekken.

bestel-hier-je-ticket

 

Vocaal Festival Annen

 

logo-vocaal-festival
De Brink in Annen
8 en 9 juni 2019

www.vocaalfestivalannen.nl

Het Vocaal Festival Annen is een jaarlijks festival en gaat 2e weekend van juni  opnieuw van start. Dit prachtige festival biedt een podium voor ieder optreden. Noteer deze data vast in uw agenda en zorg dat u dit speciale festival niet mist!

bestel-hier-je-ticket