Bluesfestival

 

’t Keerpunt Spijkerboor
27, 28 en 29-04-2019

Het Drentse veen is bij uitstek de locatie voor een bluesfestival. Met een beetje fantasie is het immers te vergelijken met de Mississippi Delta, waar de blues zijn oorsprong vond. Niet alleen door het uitgestrekte karakter van het landschap, maar ook door de manier waarop in het verleden met goedkope arbeidskrachten werd omgegaan. Waren het in Mississippi zwarte slaven die werden misbruikt om de kantoenplantages te bewerken, hier in het veen waren het de veenarbeiders die werden uitgebuit om het zwarte goud, de turf, te steken en te verwerken. Het is dan ook geen toeval dat de muziek die in de Mississippidelta is ontstaan ook in Drenthe vaste voet aan de grond kreeg.

Programma

27 april
20:00 uur:  Clapton is God, observaties over het leven van Eric Clapton door Jan Hoekman
21.30 uur: The Bluetails

28 april
15:00 uur: American Folk Bluesfestival 62 – 66, Legendarische filmopnamen van de oude blueshelden
17:00 uur: Blues bbq met the Slow Movin’ Outlaws
20:00 uur: Little Pictures
21:30 uur: The Claptunes

29 april
11:00 uur: Streetparade met de Second Life Jazzband (met mini-lunchconcert op locatie)
14:00 uur: Harp Mitch duo
16:00 uur: Sean Webster Band

bestel-hier-je-ticket